Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Κλήσεις από και προς Εξωτερικό - Travel Sim Cards και άλλες λύσεις

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάποιος όταν βρεθεί σε κάποια ξένη χώρα, είναι πως θα καταφέρει να επικοινωνεί χωρίς να πρέπει να πληρώσει μια περιουσία για έξοδα Roaming. Ευτυχώς με την πρόοδο της τεχνολογίας έχουν εμφανισθεί αρκετές λύσεις έτσι ώστε να μπορείτε να μιλάτε ελεύθερα χωρίς να κρατάτε χρονόμετρο και να σας περιμένουν δυσάρεστες εκπλήξεις στον λογαριασμό του κινητού σας.

VOIP - Skype - Rebtel κτλ π

Μια οικονομική λύση είναι η χρήση κάποιας εφαρμογής ή υπηρεσίας VOIP, οι πιο γνωστές λύσεις για VOIP είναι το Skype ενώ το Rebtel έχει αρχίσει να κερδίζει πόντους τα τελευταία χρόνια. Το μειονέκτημα του VOIP είναι ότι θα πρέπει να έχετε πρόσβαση σε Wi-Fi αλλιώς θα αναγκαστείτε να πληρώνετε κόστος για internet roaming, κάτι το οποίο αφαιρεί κάθε πλεονέκτημα της τεχνολογίας VOIP. Ένα ακόμα σημαντικό μειονέκτημα είναι ότι η ποιότητα των κλήσεων VOIP δεν συγκρίνεται με την ποιότητα μιας κανονικής κλήσεις μέσω του τηλεφωνικού δικτύου.

Τοπική Κάρτα Sim

Μπορείτε να αγοράσετε κάποια τοπική κάρτα SIM της χώρας που έχετε σκοπό να επισκεφθείτε. Μια τοπική κάρτα Sim μπορεί να συνδυαστεί για περισσότερη οικονομία μια μια εφαρμογή VOIP σαν αυτές που αναφέραμε παραπάνω. Διότι θα έχετε φθηνές χρεώσεις για internet data μέσω της τοπικής κάρτας, οπότε θα μπορείτε να κάνετε διεθνείς κλήσεις μέσω VOIP. Αν και σε πολλές περιπτώσεις η λύση της τοπικής κάρτας SIM είναι η ιδανική λύση, δεν είναι πανάκεια για όλες τις περιπτώσεις αφού έχει αρκετά μειονεκτήματα. Μόλις φθάσετε στην ξένη χώρα θα είστε ευνουχισμένοι χωρίς κάποιον τρόπο επικοινωνίας μέχρι να βρείτε μια τοπική κάρτα SIM, το οποίο αρκετές περιπτώσεις δεν είναι και ότι πιο εύκολο, ειδικά αν δεν γνωρίζετε τη γλώσσα. Επίσης αν ταξιδεύετε συχνά σε αρκετές διαφορετικές χώρες θα καταλήξετε να έχετε πολλές κάρτες SIM, για κάθε χώρα που επισκέπτεστε.

Travel Sim Card

Οι travel sim cards (γνωστές και Roaming Sim), είναι η πιο εύκολη και οικονομική λύση για αυτούς που ταξιδεύουν συχνά μεταξύ πολλών χωρών. Μπορείτε να την παραγγείλετε εύκολα μέσω διαδικτύου και να την έχετε στα χέρια σας πολύ πριν φύγετε από Ελλάδα. Με το που κάνετε την παραγγελία θα γνωρίζετε αμέσως τον αριθμό σας και θα μπορέσετε να τον δώσετε αμέσως στους φίλους και την οικογένειά σας, ώστε να μπορούν να σας βρίσκουν. Τέτοιου τύπου κάρτες, λειτουργούν σε κάθε χώρα και δεν χρειάζεται να αλλάζετε συνέχεια κάρτες sim και αριθμούς.

Διαλέξτε την λύση που σας ταιριάζει και σας ευχόμαστε και να έχετε ένα ευχάριστο ταξίδι χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου